top of page

Biografie

Coen Dijkstra (1994) begon op 9 jarige leeftijd met slagwerklessen bij Johan Faber en Peter Wijnbergen. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik Detmold bij Prof. Peter Prommel en Fumito Nunoya. Eerder studeerde hij bij Tatiana Koleva, Mihaly Kaszas en Luuk Nagtegaal.

 

In het seizoen 2014/2015 deed hij een orkeststage bij het Noord Nederlands Orkest, en sindsdien speelt hij met orkesten als het NJO, Dutch Orchestra and Ensemble Academy, New World Symphony Orchestra (VS), Radio Filharmonisch Orkest, Metropole Academy van het Metropole Orkest, Noord Nederlands Orkest, Nordwestdeutsche Philharmonie, Landestheater Detmold, de Bielefelder Philharmoniker en Musica Assoluta Hannover.

Coen won verschillende prijzen op concoursen, waaronder een 3e prijs en twee 1e prijzen op het Prinses Christina Concours, de 1e prijs cum laude op het Majestic International Percussion Event, de Yamaha Music Foundation Percussion Scholarship, en was finalist in de Bamberg International Marimba Competition 2018.

Solo concerten deed hij met het Fries Kamerorkest, waar hij het Marimba Concerto van Emmanuel Sejourné speelde. Ook soleerde Coen met het Nederlands StudentenKamerkoor in het Concertgebouw Amsterdam.

 

In september 2013 had Coen de unieke gelegenheid masterclasses te volgen van Keiko Abe. Abe is pionier van de moderne marimba, componiste en marimba virtuoso. Na deze ontmoeting nodigde ze hem uit bij haar te komen studeren aan Toho Gakuen School of Music in Tokyo, wat hij deed in de vorm van een uitwisseling. Verder volgde hij masterclasses bij o.a. Bogdan Bacanu, Gordon Stout, Emmanuel Sejourné, Kuniko Kato, Jean Geoffroy, Theodor Milkov en Ramon Lormans.

Ook kreeg hij de gelegenheid te werken met prominente componisten als Jacob Ter Veldhuis, Peter Klatzow en Yasuo Sueyoshi.

Coen bespeelt een Adams Artist Alpha marimba.

Coen Bert Dries.jpg
bottom of page